Skip to main content

Дайджест змін в охороні здоров’я 25

Шановні медики!
Ми продовжуємо розмову про важливі зміни в рамках трансформації системи охорони здоров’я. У цьому випуску Дайджесту говоримо про роботу з електронними медичними записами.
Роздрукуйте цю стіннівку і повісьте там, де зазвичай збираються лікарі у вашому закладі.
Роздрукувати дайджест
Читайте у двадцять п’ятому числі дайджесту
“Із самого початку трансформації системи охорони здоров’я було очевидно, що ведення медичних записів у електронній формі — це не лише данина часу, а й необхідність. Менш як півроку ведуться електронні медичні записи, і вже є перші результати моніторингу, які невдовзі перетворяться на конкретні зміни”, – стверджує Сергій Войналович, начальник аналітичного управління НСЗУ.
Роздрукувати дайджест
Відділення онкогематології Миколаївської обласної клінічної лікарні комп’ютеризувалося ще до того, як це стало обов’язковою умовою.  Досвідом того, як краще налагодити роботу з електронними медичними записами, ділиться завідувач відділення Михайло Адиров.
Докладна й актуальна інформація про те, 
  • Як працювати з листками призначень в електронній формі?
  • Якщо пацієнт звертається з кількома захворюваннями, чи потрібно на кожну нозологію відкривати новий епізод?
  • Як лікарі різних рівнів медичної допомоги можуть отримати доступ до медичних записів пацієнта?
  • Чи можуть одночасно кілька лікарів накладати електронний підпис в електронному лікарняному, наприклад, після лікарсько-консультативної комісії?

Також розповідаємо, що наразі спеціалізовані заклади охорони здоров’я можуть укласти договір про перехідне фінансування без планів розвитку своїх закладів..

Роздрукувати дайджест
Чекаємо від вас питання, відповіді на які ви хочете бачити у Дайджесті медичної реформи. Будь ласка, додавайте до листа своє ім’я, спеціальність, назву закладу та фотографію — ми хочемо, щоб всі бачили, що у медичної спільноти є реальні обличчя.
Пишіть на [email protected]